Binnenkort beschikbaar Contact

Project Management
kost bespaart geld

"Een goede boekhouder betaalt zichzelf terug"

Je hebt deze uitspraak ongetwijfeld al gehoord. Hetzelfde geldt voor een Project Manager.
Een goede analyse en opvolging van je project gaat je ongetwijfeld tijd en geld besparen!

Een Project Manager is essentieel voor een succesvol project

Veel projecten gaan over tijd en budget door gebrek aan een goede planning en opvolging. Sommige projecten lanceren zelfs nooit, of leveren nooit genoeg waarde op om de kost te verantwoorden.

Een Project Manager bespaart je geld op lange termijn

Een Project Manager verdient zichzelf terug door wél van aan het begin de touwtjes in handen te nemen en alles tot een goed einde op te volgen. Hij ziet budgetoverschrijdingen van ver aankomen en voorkomt problemen door een gedegen risicoanalyse en opvolging.

Met een Digital Project Manager haal je kennis in huis

Een Project Manager met focus op het digitale heeft veel kennis van en ervaring met technologieën, producten, agencies, enz. Zonder alles zelf te moeten uitzoeken kan hij je enorm veel tijd uitsparen en misstappen voorkomen.

Een Project Manager ontzorgt je

Een Project Manager zorgt er daarnaast voor dat je niet met de details bezig moet zijn. Budget opvolgen, software aankopen, planningen maken, mensen briefen, agencies aansturen,… Het wordt allemaal van je overgenomen. Jij geeft aan wat er precies opgeleverd moet worden, hoeveel budget je hebt en wat de deadline is. Nadien neemt je Project Manager het van je over en rapporteert regelmatig de status van het project.

Jij behoudt controle

Wanneer er extra budget nodig zou zijn, de deadline moet verschoven worden, of het eindproduct wordt gewijzigd, dan word je steeds geconsulteerd. Je krijgt ook regelmatig een high level status update, zo blijf je dus de controle behouden zonder te verdrinken in details.

En nog zoveel meer…

Er zijn nog honderden zaken die een Project Manager voor je doet: scope bewaken, budget opstellen en opvolgen, planning van mensen en middelen, impact van scopewijzigingen op planning en budget duidelijk maken, verantwoordelijkheden uitklaren en documenteren, kwaliteit garanderen, stakeholders analyseren en informeren, communicatie, opleiding,…

Concreet

Hoe geld besparen?

Een Project Manager zal je op verschillende manieren geld besparen:

Grondige analyse

Door vooraf de scope van het project grondig te analyseren, en na te gaan of werkelijk alle aspecten van het bedrijf in rekening genomen zijn, kan beter gepland worden voor de toekomst. In plaats van bij de eerstvolgende uitbreiding opnieuw te moeten beginnen kan je zo een systeem bouwen dat mee schaalt met je bedrijf.

Budgetopvolging

In plaats van er op het laatste moment achter te komen dat er geen budget meer is, zal een goede Project Manager een budget­overschrijding van ver zien aankomen. Bij grote projecten kan het probleem zelfs maanden vooraf opgemerkt én bijgestuurd worden.

Risico analyse

Door risico's vroeg te identificeren en te analyseren, en de grootste risico's van heel dichtbij op te volgen, kan je voorkomen dat het problemen worden. Want problemen oplossen kost dikwijls een pak meer geld dan risico's mitigeren.

Heb je zelf een project?

Als Project Manager help ik je om je project op tijd, binnen budget en kwalitatief op te leveren. Jij krijgt belangrijke updates zonder je zorgen te moeten maken over alle details.

Bedrijven waar ik mee samenwerkte:

  • Alpro
  • Danone
  • SWIFT
  • Bancontact Payconiq Company
  • Sodexo
  • Q8
  • Vlaamse Overheid